Hypsizygus tessellatus (Shimeji brun)

50,00lei

Hypsizygus tessellatus (Shimeji brun) – miceliu lichid in seringa de 20 ml

11 în stoc

Categorie:

Descriere

O seringa 20 ml cu miceliu lichid de Hypsizygus tessellatus (Shimeji brun) – o ciuperca delicioasa de dimensiuni mici, prefera temperaturile scazute iar primordiile se dezvolta foarte incet. Miceliul ciupercii Shimeji creste cel mai bine pe rumegus de lemn de esenta tare ” fag, stejar ,carpen ” , rumegusul se poate steriliza in oala sub presiune sau se pot folosii peleti de rumegus care se pot pasteuriza direct in pungi vaccum de 70 microni, la un litru de peleti se adauga 700 ml apa la 80 grade celsius.

Caracteristici Hypsizygus tessellatus (Shimeji brun) :

  • Pastrare seringa miceliu – in frigider sau la temperatura camerei: 20 – 24 grade celsius , intr-un loc curat.
  • Termen de garantie a seringii cu miceliu lichid – un an de la achizitionare.
  • Injectarea pe grane sterilizate se face in conditii curate, vezi: Shroomareala ep.8
  • Colonizarea miceliului pe grane se face la temperatura camerei: 20 – 24 grade celsius
  • Primele semne de miceliu alb pe grane apar in 7 – 12 zile de la inoculare. In acest stadiu granele se pot amesteca odata pentru o colonizare mai rapida.
  • In 12 – 15 zile de la inoculare miceliul pe grane este gata (complet alb).
  • Cu miceliul pe grane se inoculeaza peletii de lemn de fag pasteurizati, vezi: Shroomareala ep.11
  • Se foloseste o rata de inoculare de minim 15% adica la 1 kg substrat umed si pasteurizat se pun 150 grame miceliu pe grane.
  • Saculetii inoculati cu miceliu se tin la colonizat la temperatura camerei: 20 – 24 grade celsius
  • Colonizarea completa a saculetilor se obtine in 15 – 20 zile – depinde de rata de inoculare si cat de bine sunt amestecati saculetii.
  • Dupa colonizare are nevoie de o perioada de incubare de aproximativ 30 zile la temperatura camerei: 20 – 24 grade celsius. Un total de aproximativ 50 – 60 zile de la inocularea substratului.
  • Hypsizygus tessellatus (Shimeji brun) face primordii dupa introducerea saculetului la conditiile de fructificare.
  • Pentru pregatirea de fructificare se zgarie putin miceliul prin punga in partea de sus si se fac doua taieturi mici in punga in partea de sus, vezi: Shroomareala ep.5
  • Conditii de fructificare – Umiditate in aer intre 70% si 85%, temperatura intre 7 si 15 grade celsius, lumina filtrata sau umbra , un loc aerisit, nu are pretentii la cantitatea de oxigen din aer.
  • Primordiile apar in aproximativ 15 – 20 zile de la scoaterea saculetului la fructificat.
  • Fructificarea se face in partea de sus, se mai pot elibera primordiile formate pe marginea saculetului sau se poate da punga total jos.
  • Ciupercile se dezvolta in 20 – 25 zile.
  • Mai multe detalii despre fructificare aici : Shroomareala ep.11 si  Shroomareala ep.6

Miceliul lichid se poate inmulti in borcane cu apa si putina miere de albine sterilizate in oala sub presiune, aveti aici un video tutorial despre cum se face: Shroomareala episodul 2 

Miceliul lichid se foloseste la inocularea granelor sterilizate pentru a obtine miceliu pe grane cu care putem inocula mai departe diferite substraturi sterilizate sau pasteurizate ca paie de grau, peleti de paie, rumegus sau peleti de rumegus. Pentru un video-tutorial complet despre cultivarea ciupercilor cu miceliu lichid dati click aici : Shroomareala video

Informații suplimentare

Greutate 0,300 kg
Dimensiuni 26 × 12 × 13 cm

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Hypsizygus tessellatus (Shimeji brun)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *