Feedback

Ce spun clientii Shroomareala:

Aceasta pagina este dedicata celor care shroomaresc! Cuprinde mesaje si poze primite de la clientii Shroomareala. Daca ai si tu rezultate cu produsele Shroomareala si vrei sa apara pe aceasta pagina scrie-ne un e-mail la shroomareala@gmail.com. Vazand rezultatele altor persoane, invatam mai multe despre cultivarea ciupercilor.

08.11.2023 Rezultate bune de la un client Shroomareala cu Shiitake pe lemn de fag dupa un an de la inocularea cu dibluri cu miceliu de ciuperci

05.11.2023 Comunitatea Shroomareala este formata dintr-o seama de oameni faini. Spun asta pentru ca primesc mesaje de la voi doar pentru ca doriti sa va impartasiti bucuriile… si anume reusitele in cultivarea ciupercilor. In imagini Pleurotus ostreatus (King Blue Oyster) pe lemn de fag inoculat de un an cu dibluri cu miceliu de ciuperci.

03.11.2023 Shiitake pe lemn de fag tăiat scurt la 30 – 40 cm. Inoculat de un an jumate. Imagini de la un client Shroomareala.

02.11.2023 In imagini Coama leului saculet 2 kg de la un client Shroomareala fructificat pe balcon.

29.10.2023 Ce mai spun clientii Shroomareala: In aprilie-mai, nu mai stiu exact cand, am inoculat cativa butuci de fag cu pleurotus comandat de la dumneavoastra de pe site si deja au aparut. Acum o saptamana am recoltat prima tura, careia i-am facut poze direct pe butuci. Azi a mai iesit o tura, imi pare rau ca n-am facut poze cand erau pe butuci, dar sunt imense.

27.10.2023 Shiitake pe lemn de salcie dupa un an jumate a inceput sa produca. Rezultatele sunt de la un client Shroomareala . Lemn inoculat cu dibluri cu miceliu de Shiitake. Pe tabelul cu compatibilitatea speciilor salcia pare a fi un lemn bun pentru Shiitake dar foarte bun pentru speciile de Pleurotus. Invata mai multe despre cultivarea ciupercilor pe busteni AICI.

16.10.2023 Comunitatea Visul Anastasiei spune: Încep şi zilele răcoroase, numai bune de cultivarea ciupercilor, de la faza de miceliu lichid la ciuperci fructificate! Zilele de muncă la noi în comunitate continuă! Luna în creştere şi zile de foc sunt zile numai bune de „însămânţări” la ciuperci! Pleurotus roz, pleurotus alb, pleurotus ostreatus, king oyster, shiitake, pleurotus brun si coama leului! Si în curând şi alte noutăţi! E adevărat că pentru această fază de cultivare am avut foarte multe de studiat , experimentat înainte! Zeci de experienţe, unele reuşite altele nu şi ore de studii! Miceliu lichid de la Ovidiu

28.09.2023 Rezultate bune de la un client Shroomareala ce a cumparat un kit de Pleurotus ostreatus (Princess Pearl) si cu un saculet de Stropharia rugosoannulata (Wine Cap) inoculat in tocatura de lemn in gradina.

20.09.2023 Un mesaj si doua poze de la un client Shroomareala multumit : Buna ziua, vooiam sa va atașez o poza cu mica recoltă de coama leului, rezultat al săculeților luați de la dvs. și totodată să întreb dacă trebuie sa fac ceva special pentru a doua fructificare. Suntem foarte mândri că am reușit și sperăm să le meargă bine în continuare. Va pun mai jos dovada și cu mulțumirile de rigoare.

Raspuns: Locul de unde ați recoltat ciuperca să rămână curat după recoltare fără bucăți de ciupercă și îl lăsați așa. O să fructifice din același loc.

22.08.2023 Citez de la un client Shroomareala fericit: Dupa ultimele ploi au tot crescut de marimea hribilor : Ciuperci din gradina : Stropharia rugosoannulata ( Wine Cap )

20.08.2023 Programatorul din Grădină spune : Nu-mi ieși planul să ajung la Sibiu și cu ciuperci. Pe de altă parte, din discuții, am băgat de seamă că lumea mă cam asociază și cu ciupercile. Și pentru că am mai și fost ‘acuzat’ din când în când că vreau să-i molipsesc și pe alții cu boala asta și ghici ce, chiar aș vrea, postez acum o colecție de poze cu ciuperci crescute de mine în ultimii doi ani. Au fost ele mai multe, da să nu ne uitam chiar atât de mult în trecut când viitorul abia începe!

11.06.2023 Black Pearl King oyster crescut la țară într-o găleată agățată agățată de un copac. Frumos zic eu, clienții Shroomareala găsesc soluții.

06.06.2023 Clientii Shroomareala sunt creativi, ma surprind mereu cu imagini frumoase. Aici Pleurotus djamor (Sakura Oyster) crescute in galeti. Metoda de cultivare in galeata o aveti aici.

19.05.2023 Rezultate bune pentru un client Shroomareala care și-a inoculat buștenii în aprilie 2022. Shiitake pe carpen și fag.

29.04.2023 Inca un client Shroomareala multumit: Dureaza un an pana miceliul de pe dibluri colonizeaza intreg busteanul dar dupa perioada de colonizare in fiecare an timp de 5 – 7 ani primavara vine cu ciuperci Shiitake.

11.04.2023 Poze de la un client Shroomareala bucuros, Incercati si voi cultivarea ciupercilor zic… recompensa este pe masura.

18.03.2023 Un client Shroomareala spune: Day 9 for the shiitake was yesterday and they got harvested! Both blocks produced nicely but the one further back in the tent just went wild. This is a very very basic set-up with a transparent tent in my small bathroom (it gets a bit of natural light and I can open the door behind the tent for better air flow), a very inexpensive fog maker that gets turned on for 2 mins every 2-3 hours or so for humidity and a thermometer+hygrometer to keep track of things. Growing mushrooms from pre-made blocks is super easy, staifying and delicious but I’m excited to also give liquid mycelium a try and start a grow from scratch in the near future. These blocks and the future mycelium is all Shroomareala and I cannot recommend him more.

16.02.2023 Imagini frumoase de la un client Shroomareala din Zalau care cultiva ciuperci pentru familia lui.

02.02.2023 În cultivarea ciupercilor creativitatea și adaptabilitatea au un rol important. De fapt asta si face ca experiența cultivării ciupercilor să fie una satisfăcătoare. Metoda cu miceliu lichid îți permite să tot încerci și poți experimenta cu resursele pe care le ai la dispoziție. Uneori rezultatele sunt surprinzătoare. În imagini sunt rezultatele unui client Shroomareala foarte ingenios care a pornit totul de la o seringă cu miceliu lichid. ( Mulțumesc pentru informații mi-ați fost de mare ajutor ,am inceput din curiozitate ,am văzut că se poate, acum îndrăznesc chiar sa fac o afacere RECOMAND )

01.02.2023 Inca o poza de la un client multumit, ma bucur tare sa vad ca oamenii au rabdare pentru cultivarea ciupercilor. In imagini Shiitake – saculet 2 kg

11.12.2022 M-am bucurat mult de un e-mail primit zilele trecute asa ca o sa il impartasesc aici cu voi: Buna seara Ovidiu, Am cumparat de la tine miceliu lichid in vara, l-am multiplicat, inoculat pe grane si apoi pe substrat de peleti de paie/fan si uite ce frumusete mi-au iesit. 6 saculeti de 1 kg fiecare au produs cam 1 kilogram si jumatate de ciuperci gustoase in 2 flush-uri. Fara contaminare! E prima mea experienta cu ciuperci indoor si sunt incantat. Am vrut sa-ti impartasesc din incantarea mea prin acest e-mail. Adevarul e ca tutorialele tale m-au ajutat enorm. Multumesc si sarbatori fericite! Tiberiu Pletea , Freital , Germania.

04.12.2022 Un client Shroomareala a descoperit o metoda ingenioasa de a fructifica bustenii cu shiitake de mai multe ori. Tinuti in beci si activati periodic prin scufundare in apa rece, ei continua sa scoata ciuperci. In acest mod bustenii se vor consuma mai rapid dar vor produce ciuperci mai des.

13.12.2022 În imagini sunt buștenii cu shiitake crescuți în beci, dintr-o postare anterioara, scoși la lumină pentru a acumula vitamina D.

07.10.2022 Ma bucur atunci cand primesc mailuri sau mesaje de la oameni care au reusit sa cultive ciuperci dupa instructiunile Shroomareala. In imagini cativa saculeti de Pleurotus cultivati la o manastire din jud. Alba.

17.09.2022 Imagini dintr-o ciupercarie Suedeza cu miceliu de la Shroomareala : Fina flushes av Princess Pearl Oyster från Skymnäs Svamp Med strains från Shroomareala.

04.09.2022 Ce mai zic clientii Shroomareala de pe Etsy Hi! You sent me a gift with my order – Pioppino SH22. I harvested and cooked the first mushrooms from it today and I think I found a new favourite! It colonised fast, grew fast, the harvest was big and it tasted great. Leelo.

19.02.2022 Ce mai zic clientii Shroomareala „Salutare , iti las câteva poze cu ce am reusit sa scot din încercările mele de pana acum , și vreau sa zic încă odată mersi fain pentru ajutor” (Foto si text Adi Rapa)

01.02.2022 Aici un exemplu de ingeniozitate din partea unui client Shroomareala care a avut spor. Pleurotus – Hibrid si Coama leului var. Lion’s Pride – o rata mare de inoculare 500 grame miceliu pe grane la 2 kg substrat peleti de lemn de fag. Asta rezulta intr-o colonizare foarte rapida si o fructificare dupa cum se vede destul de impresionanta. foto si ciuperci de: Andrei Codrean

28.01.2022 Ma bucura foarte mult cand voi cei ce va uitati la video-tutorialele Shroomareala incercati sa reproduceti cele explicate de mine. Cateodata aveti chiar un succes mai mare decat am avut eu in tutorial. In imagini un exemplu frumos de ciuperci Pleurotus pulmonarius crescute in cutie de carton. foto: Cristian Knejnic

14.06.2021 Am primit de la un client pe nume Alin acest mesaj pe care vreau sa il impartasesc cu voi: Salut, prima recoltă de pleurotus ostreatus de la tine arata super si sunt f.delicioase ! Urmează si alte specii, primele le-am cam dat in bara cel mai probabil din cauza peletilor de rumegus de stejar care a fost foarte fin…dar pe peleti de paie merge mult mai bine….Merci si experiente faine in continuare. Ma bucur mult sa vad ca exista oameni perseverenti care au rabdare si intr-un final reusesc. Din toata aceasta experienta voi cei cu rabdare veti dobandi o noua aptitudine folositoare… Spor !

2 comentarii la „Feedback

  1. Buna dimineața, o întrebare, dacă este iunie deja și e foarte cald, mai pot pune rugosoannulata în gradina? Sau sa aștept pana la toamna? As fi acoperit cu plasa de umbrire locul unde voi pune. Mulțumesc.

    1. Da, se poate inocula in gradina tot timpul anului, daca folositi o plasa de umbra si tineti substratul umezit o sa se dezvolte mai rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *